Cesartherapie

Houding
De therapeut kijkt samen met u naar hoe u beweegt. Welke houdingen en bewegingen u dagelijks doet en hoe deze een relatie hebben met de klachten die u ervaart. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over) belasting en spanningen. Samen met de oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. U krijgt begeleiding en training in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoontes en leert deze te doorbreken.

Oefentherapie
Er wordt tijdens dit traject gebruik gemaakt van voorwaarde scheppende oefeningen. De reden kan zijn dat uw lichaam extra kracht en/of conditie nodig heeft of juist dat u moeite heeft met het loslaten van spanningen. Zo wordt er bijvoorbeeld bij lage rugklachten vaak gebruik gemaakt van stabiliteitsverhogende oefeningen door middel van het oefenen met een bal. Deze oefeningen kunt u thuis uitvoeren, er wordt geen gebruik gemaakt van fitnessapparatuur.

Behandeling aan huis
De behandeling vinden in principe plaats in de praktijk. Hier zijn de benodigde materialen aanwezig voor de therapeut om kwalitatief goed werk te kunnen leveren. Is het echter voor u niet mogelijk om naar de praktijk toe te komen, dan is het ook mogelijk dat wij naar uw huis toe komen. In samenspraak met de therapeut kan u tot thuisbehandeling overgaan.

Samenwerking met andere professionals
Mocht er tijdens het traject blijken dat de Cesartherapie niet toereikend zal zijn en u aanvullende hulp nodig blijkt te hebben van andere proffesionals zal de therapeut dat aan u aangeven.