Nieuws

12 – 19 Oktober 2015: Week van de Oefentherapie

U bent van harte welkom tijdens de week van de oefentherapie op de praktijk aan de burg. Verstraatenlaan 35 en op vrijdagmiddag op de vordingsstraat 2 in Ewijk. Wilt u graag dat de therapeut samen met u kijkt naar uw houding? Bel dan voor het maken van een afspraak voor een gratis houdingscheck!

U staat voor de klas, zit veel achter de computer te werken of brengt de hele dag pakketjes rond … Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma, Parkinson of astma, kunt u problemen krijgen met uw bewegingsapparaat.
Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een onjuiste houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.
De oefentherapeut maakt u bewust van uw eigen fysieke mogelijkheden en coacht u bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen mogelijkheden.
Wilt u gezond leren bewegen? Maak dan een afspraak en bel 06-43176622